2009.06.04 09:58:26
Szagazonosítás napról-napra... Viselkedéslánc?

Ismét eljött egy este, egy gyakorlás. Ugyanazt csinálom, amit eddig. Ha megkérdezné valaki, hogy érti-e a kutya hogy mit várok tőle, a válaszom azt hiszem egyértelmű nem. Viszont abból, amit most csinál lehet, hogy nem lesz jó vége. Mindig balról jobbra indul az üvegekre (mert bal oldalt van a kaja, lehet, hogy ezt is váltogatnom kéne), beledugja az orrát az elsőbe, aztán egy másodperc után a másikba. Ha abban van a szag, de nem kap megerősítést, akkor egy tized másodpercre vissza szagol a másikba és rögtön visszahúzza a fejét a jóhoz. Ilyenkor azt hiszem érti. Aztán az egészet elrontja, és akár három másodpercig a rossz üvegben tartja az orrát.

Most már az is megfordult bennem, hogy egy viselkedéslánc felé haladunk, az lesz a vége, hogy  oda vissza érintgetni fogja az üvegeket. De nem adom fel. Sajnos ma is későn fogok haza érni, de azért fogok klikkerezni. Bár érlelődik bennem a gondolat, hogy bele kéne fektetnem a jó üvegbe... Ezt még át kell gondolnom...Címkék:


2009.06.04 22:50:21
Szia!
Nagyon tetszik ez amit próbálsz megvalósítani!
neten már láttam ilyen videót ahol a Szagazonosítás csináltak! sajnos nem mutatták a tanítási folyamatot!
Az én kutyám imád keresni! Biztos nagyon élvezné ezt a játékot is!
Sok sikert a tanításhoz!

 
2009.06.05 09:18:40
Köszi szépen. Próbálkozunk.. :-) Niával voltunk néhányszor nyomkövetni, azt szereti és ha mondom neki, hogy keresd, akkor ezerrel el kezd keresni.. A földön. Ezért ezt nem tudom felhasználni, viszont aki keresteti labdára, annak szerintem nem lehet nehéz átállni, csak párosítani kell a labdát és mellé tenni valami szagot. Pl. átszurkált műanyag kindertojásba tenni valami szagot, aztán a labdát kivenni... Nia sajnos nem túl apportos, de lehet, hogy kajával is meg lehetne próbálni. De attól félek, hogy az nem túl szerencsés...

 
2009.06.05 14:27:45
Hú ezt nem igazán értettem!
"aki keresteti labdára, annak szerintem nem lehet nehéz átállni, csak párosítani kell a labdát és mellé tenni valami szagot. Pl. átszurkált műanyag kindertojásba tenni valami szagot, aztán a labdát kivenni..."
Hova rakom a labdát vagy és a kindertojást!
Kicsit nehéz a felfogásom úgytűnik! A labda mellé a szagot és utánna már csak a szag lesz és akkor kapja a labdát ha jót választott?
SEGÍTSÉG!

 
2009.06.05 15:35:51
Én arra gondoltam, hogy ha a labda és a szag a keresgélős játék során együtt jár, akkor egy idő után csak a szagra is fog menni. De nem vagyok túl tapasztalt ezen a téren.
Rudi!!! Te csináltál ilyet. :-) Hogy van ez pontosan?

 
2009.06.06 22:22:16
Hogy haladtok?
Már hiányzik az újabb beszámolód!