Könyvajánló PDF Nyomtatás
Széleskörű, emberséges felhasználhatósága és hatékonysága miatt egyre több ember vált át  a klikkerképzésre magyarországon is, ezt azonban nem tükrözi az elérhető magyar nyelvű irodalom mennyisége. A könyvesboltokban jelenleg csak egy könyv képviseli ezt a nagyszerű tanítási módot, de az internetnek köszönhetően az idegen nyelvű könyvek széles és változatos skálája vált elérhetővé- főleg angolul és németül tudó emberek számára. Természetesen iskolánk mindent megtesz annak érdekében, hogy ez az arány a jövőben megváltozzon.

MAGYAR KÖNYVEK
Szűk értelemben ez a könyv nem a klikkerképzésről szól, de még csak nem is a kutyákról, hanem a tanításról magáról. Karen különböző példákkal illusztrálja, hogyan változtathatjuk meg a körülöttünk élők viselkedését, legyen szó a lakótárs trehányságáról, egy rosszul rögzült teniszütésről, a kutya éjszakai ugatásáról, vagy a saját kellemetlen szokásainkról.
Újabb könyv jelent meg kezdők számára, most magyar kutyástól / írótól. Főleg azoknak ajánljuk, akik most kezdenek klikkerezni és gyakorlati segítségre vágynak.

ANGOL NYELVŰ KÖNYVEK
Kérdések és válaszok a klikkerképzéssel kapcsolatban. Jól összeszedett gyűjtemény, amely a leggyakrabban feltett kérésekre válaszol.
Kifejezetten obedience versenyekre illetve engedelmes munkára való felkészülést segiti. Ez a könyv NAGYON gyakorlatias, gyakorlatilag kész programot szolgáltat a legmagasabb fokú engedelmesség elérésére.
Az antropomorf szemlélet hátránya a kutyákkal való kapcsolatunkban. A kutyák helye társadalmunkban, viselkedés problémák megoldása valamint alapgyakorlatok tanítása.
A pozitív megerősítéses tanítás alapszabályai és alkalmazása az élet minden területén, a kutyakiképzéstől a dohányzásról való leszokásig. Nem elsősorban kutyás könyv, de jól érthetően leírja az összes lényeges törvényt ami az élőlények tanulását szabályozza. Ha valaki komolyan gondolja, érdemes elolvasni mielőtt klikkert fog a kezébe.
Egy delfin kiképző naplója a motivációs kiképző technikák hőskorából. Nem kutyákról szól de jól leirja a módszer eredetét és hogy hogyan szivárgot át más házi (és nem házi) állatok kiképzésébe.
Nem anyira kiképzéssel, inkább a kutya-ember viszony definiálásával foglalkozó könyv. Magyarul is megjelent a Magyar Könyvklub kiadásában Kutyapszichológia címmel.
A kutyák érzékelését és kommunkácóját tárgyaló könyv. Miben hasonlítanak is miben térnek el nagyon az emberektől. Miért gond ha ennek ellenére emberként kezeljük őket.
6 hetes program, mindeféle jópofa trükkökkel és tippekkel viselkedés problémák megoldásához.