Kutyaiskolák PDF Nyomtatás

A megfelelő kutyaiskola kiválasztása egy igen fontos döntés a kutya és a gazda jövőre nézve egyaránt, azonban ez sokszor területi döntés, sőt vidéken általában nincs is döntési lehetőségünk.

Sajnos Magyarországon még csak kevés iskola foglalkozik klikkerképzéssel és az iskolák nagy része csak akkor alkalmazza, ha a gazdi kifejezetten kéri, vagy ragaszkodik hozzá, ráadásul sok olyan eset fordul elő, amikor használatát rosszul tanítják. Ezek a tapasztalatok általában elbátortalanítják az embereket, pedig a konzervatív kutyakiképzés csak akkor fogja átvenni ezt a humánus módszert, ha bennünk jelentkezik az igény. Ezért ne félj klikkert nyomkodni egy nem klikkeres iskolán, még akkor sem, ha úgy érzed, kilógsz a sorból, mert nem az a lényeg, hogy mit gondolnak rólad mások, hanem, hogy a kutyád szeressen veled dolgozni. Ha meglátják a sikereidet sokan fognak követni és ezáltal Te is tehetsz valamit a magyarországi kutyatartás minősségi javulásához.

Az alábbi iskolákról tudjuk, hogy használnak klikkert. Arra kérünk, hogy ha van valamelyik iskolával,- klikkerrel kapcsolatos tapasztalatod, oszd meg velünk, hogy ezáltal mi is segíthessünk másoknak.

Budapest:

Új kutyasuli nyílt Budapesten, a Klikkerképzés és a Tükör-módszer jegyében, Korom Gábor vezetésével.

Zalaegerszeg:

  • Zalaegerszegi Kutyasuli

    A Tükör módszer alapján szerveződő oktatási tematikánkban nagy hangsúlyt kap a klikker. A gazdik alap- és középfokú tanfolyamaink keretében ismerkedhetnek meg a klikkeres tanítással. Emellett egyéni foglalkozás keretében is lehetőséget biztosítunk a klikkertréningben való elmélyedéshez.

Szeged:

  • Szegedi Kutya Klub

    Iskolánk a Tükör módszerrel dolgozik, melynek szerves része a klikkeres tanítás. Nem csak alap-és középfokú tanfolyamainkon találkozhatnak a gazdik ezzel a  módszerrel, hanem már ovis és ificsoportos foglalkozásainkon is megtapasztalhatják a pozitív megerősítésen alapuló tanítás előnyeit.